Чим кориснийвітамін С для організму людини? В першу чергу, він сприяє зниженню артеріального тиску, також захищає нашу шкіру та допомагає при створенні колагену, корисним він буде й для зміцнення імунітету, а ще вітамін С позитивно впливає на пам’ять та мислення.
Найкращі джерела вітаміну С – свіжі фрукти й овочі без термічної обробки (броколі, шпинат, цитрусові, петрушка, полуниця, ківі тощо).
МетаДня вітаміну С– підвищення поінформованості суспільства щодо важливості цього вітаміну в раціоні.
Цікаво, що першим вітаміном у вигляді таблеток став саме вітамін С. До речі, в більшості тварин він виробляється самостійно, тому вони не мають проблем з серцевими нападами.
4 квітня – дуже смачне та корисне свято для всіх поціновувачів свіжих овочів, яке називається Всесвітнім днем моркви. Випити морквяного соку, скуштувати морквяний пиріг чи просто похрумтіти соковитий коренеплід – в цей день можна робити будь-які морквяні страви, адже цей овоч не тільки надзвичайно смачний, він є джерелом великої кількості вітамінів та мікроелементів.
Якщо ви ще не чули про Всесвітній день моркви, то це зовсім не дивно, адже свято відносно нове і було запроваджене в 2003 році. В цей день у великих містах світу кав’ярні додають до свого меню свіжі морквяні фреші, пюре, салати, пироги тощо. Ми настільки звикли, що морква у тій чи іншій кількості зустрічається у багатьох наших стравах, що нам навіть важко собі уявити, як люди готували страви без неї.
Коментарi